Witaj, Gościu. Zaloguj się lub zarejestruj. Użytkownicy online: 21 (4 zarejestrowanych, 17 gości)
COWORK.pl
Przywitaj sięGadka szmatkaWirtualne biuroCoworkingPraca z domu
ForumNarzędzia i programy

Czym fakturujecie - szukam czegoś prostego i taniego

program do fakturowania dla jdg Narzędzia i programy
pytanie zadał · · 8 odpowiedzi · 4 588 wyświetleń

tomek_jdg
19 postów
dołączył 2019

Do tej pory wystawiałem faktury w Excelu, ale zrobiło się ich za dużo i zaczynam się gubić w numeracji.

Szukam czegoś prostego. Jednoosobowa działalność, jakieś 15-20 faktur miesięcznie, bez magazynu i bez pracowników. Co używacie?

#1 · 6 lip 2026 · cytuj · zgłoś
127 postów
dołączył 2020

Zanim wybierzesz, sprawdź jedną rzecz: czy twoja księgowa może się do tego podpiąć.

Połowa moich klientów wybiera program, a potem i tak co miesiąc wysyła mi PDF-y mailem, bo nie ma integracji. Wtedy równie dobrze mógł zostać przy Excelu.

Jak masz biuro rachunkowe, zapytaj czego używają i weź to samo albo coś co się z tym łączy.

#2 · · cytuj · zgłoś
23 postów
dołączył 2022

u mnie darmowy plan w jednym z popularnych serwisow wystarcza w zupelnosci. 20 faktur miesiecznie miesci sie w limicie

nie bede wymienial nazw zeby to nie wygladalo na reklame ale sa co najmniej 3 takie ktore maja sensowny darmowy pakiet dla jdg

#3 · · cytuj · zgłoś
12 postów
dołączył 2022
✓ odpowiedź oznaczona jako pomocna

Szanowni Państwo, pozwolę sobie zwrócić uwagę na kwestię, która za chwilę stanie się istotna dla wszystkich.

Mówimy o narzędziach, tymczasem warto już teraz sprawdzić, czy wybrany program jest przygotowany na obowiązkowe e-fakturowanie. Zmiana wchodzi etapami i lepiej wybrać narzędzie, które już to obsługuje, niż migrować w pośpiechu.

#4 · · cytuj · zgłoś
19 postów
dołączył 2019

Dobry punkt, o tym nie pomyślałem przy wyborze.

#5 · · cytuj · zgłoś
39 postów
dołączył 2022

ja mam prosciej - moja ksiegowa daje dostep do swojego systemu i wystawiam tam. nic nie place, wszystko jest u niej od razu, zero przesylania

warto zapytac czy ksiegowa tak ma, duzo biur to oferuje a malo kto o tym mowi

#6 · · cytuj · zgłoś
40 postów
dołączył 2024

zalezy ile masz cierpliwosci do interfejsow. probowalem 4 roznych i wrocilem do tego pierwszego bo reszta byla przekombinowana

rada praktyczna: zaloz konto testowe w dwoch i wystaw po jednej fakturze. w 20 minut wiesz ktory ci pasuje. czytanie porownan w internecie to strata czasu bo kazdy chwali ten za ktory dostal prowizje

#7 · · cytuj · zgłoś
BK
34 postów
dołączył 2022

Jeszcze jedna rzecz, mało oczywista: sprawdź jak wygląda eksport danych, jakbyś kiedyś chciał zmienić program.

Znam przypadek, gdzie po trzech latach przenoszenie historii było praktycznie niemożliwe i człowiek musiał trzymać stare konto tylko po to, żeby mieć wgląd w archiwum.

#9 · · cytuj · zgłoś
Aby odpowiedzieć w tym temacie, musisz być zalogowany. Rejestracja jest obecnie wstrzymana z powodu spamu.