Witaj, Gościu. Zaloguj się lub zarejestruj. Użytkownicy online: 21 (4 zarejestrowanych, 17 gości)
COWORK.pl
Przywitaj sięGadka szmatkaWirtualne biuroCoworkingPraca z domu
ForumNarzędzia i programy

Notatki i zadania - jeden system czy kilka?

Narzędzia i programy
pytanie zadał · · 7 odpowiedzi · 3 776 wyświetleń

PM
pawel_manager
46 postów
dołączył 2020

Mam notatki w jednym programie, zadania w drugim, terminy w kalendarzu, a pomysły w zeszycie. Wszystko działa osobno i nic ze sobą nie gada.

Próbowałem przenieść się w całości do jednego narzędzia i po dwóch tygodniach wróciłem do starego bałaganu. Ktoś to rozwiązał?

#1 · 12 cze 2024 · cytuj · zgłoś
54 postów
dołączył 2019

Po latach prób doszedłem do wniosku, że problemem nie jest liczba narzędzi, tylko brak jednego miejsca, do którego zaglądasz codziennie rano.

U mnie to kartka na biurku z trzema rzeczami na dziś. Reszta może być rozrzucona, byle to jedno miejsce było stałe.

#5 · · cytuj · zgłoś
79 postów
dołączył 2024

u mnie odwrotnie, przeniosłam wszystko do jednego programu i to zadzialalo, ale zajelo mi 3 miesiace zanim sie przyzwyczailam

pierwsze 2 tygodnie sa zawsze gorsze niz stary balagan. wiekszosc ludzi wtedy rezygnuje

#6 · · cytuj · zgłoś
PM
46 postów
dołączył 2020

Czyli poddałem się dokładnie w najgorszym momencie.

#7 · · cytuj · zgłoś
108 postów
dołączył 2023
✓ odpowiedź oznaczona jako pomocna

Możliwe, ale nie zakładałabym z góry, że jeden system jest lepszy.

Jeżeli obecny bałagan nie powoduje realnych strat, czyli nie gubisz terminów i nie zapominasz o zleceniach, to jest to bałagan, który działa. Porządkowanie dla samego porządku potrafi zjeść więcej czasu, niż oszczędza.

#8 · · cytuj · zgłoś
Aby odpowiedzieć w tym temacie, musisz być zalogowany. Rejestracja jest obecnie wstrzymana z powodu spamu.