Witaj, Gościu. Zaloguj się lub zarejestruj. Użytkownicy online: 21 (4 zarejestrowanych, 17 gości)
COWORK.pl
Przywitaj sięGadka szmatkaWirtualne biuroCoworkingPraca z domu
ForumCoworking

Gdzie spotykacie się z klientem, jak nie macie biura

gdzie spotkać się z klientem bez biura Coworking
pytanie zadał · · 10 odpowiedzi · 4 593 wyświetleń

GR
grzesiek_85
53 postów
dołączył 2023

Pracuję z domu, ale co jakiś czas trzeba usiąść z klientem twarzą w twarz. Kawiarnia przy poważniejszej rozmowie wygląda słabo, a do domu nie zaproszę.

Jak to rozwiązujecie?

#1 · 3 wrz 2025 · cytuj · zgłoś
DW
16 postów
dołączył 2023

Wynajmuję salkę na godziny w coworkingu, do którego i tak czasem chodzę. Kosztuje kilkadziesiąt złotych za godzinę, rezerwuję przez aplikację i wygląda profesjonalnie.

Nawet jeśli nie masz abonamentu, większość miejsc wynajmuje salki z zewnątrz.

#2 · · cytuj · zgłoś
GR
53 postów
dołączył 2023

Nie wiedziałem, że można bez abonamentu.

#3 · · cytuj · zgłoś
DW
16 postów
dołączył 2023

Można prawie wszędzie, tylko trzeba zapytać. Ceny bez abonamentu są wyższe, ale przy dwóch spotkaniach w miesiącu i tak wychodzi taniej niż stałe biurko.

#4 · · cytuj · zgłoś
25 postów
dołączył 2024

U mnie w 90% przypadków spotkanie odbywa się u klienta i to jest najlepsze rozwiązanie, jakie znam.

Widzisz jak pracują, poznajesz ludzi, którzy będą korzystać z tego, co robisz, i przy okazji nie płacisz za salkę. Do tego klient jest w swoim otoczeniu i rozmowa idzie luźniej.

#5 · · cytuj · zgłoś
108 postów
dołączył 2023

Zgoda co do zasady, ale to działa tylko przy istniejącej relacji.

Przy pierwszym spotkaniu z nowym klientem przyjazd do niego stawia cię w roli dostawcy, który się fatyguje. Przy rozmowie o dużym kontrakcie wolę teren neutralny, bo to zmienia układ.

#6 · · cytuj · zgłoś
25 postów
dołączył 2024

Nie pomyślałem o tym w tych kategoriach, ale coś w tym jest.

#7 · · cytuj · zgłoś
51 postów
dołączył 2021
✓ odpowiedź oznaczona jako pomocna

u mnie w branzy to w ogole nie ma tematu, bo spotkania sa zawsze na budowie albo u klienta w domu

ale mialem raz rozmowe o wiekszej wspolpracy i poszlismy do hotelowej restauracji. lobby dobrego hotelu to niedoceniane miejsce, cicho, jest gdzie usiasc i nikt nie wyprasza po godzinie

#8 · · cytuj · zgłoś
GR
53 postów
dołączył 2023

Lobby hotelowe to ciekawy pomysł, nie przyszłoby mi do głowy.

#9 · · cytuj · zgłoś
54 postów
dołączył 2019

Sprawdzone rozwiązanie, korzystam od lat. Warto tylko wybrać hotel z osobną częścią kawiarnianą, bo w niektórych lobby jest ruch jak na dworcu.

I zamówić coś, to podstawa dobrego wychowania, skoro się siedzi półtorej godziny.

#10 · · cytuj · zgłoś
23 postów
dołączył 2022

biblioteka miejska, salki do pracy grupowej za darmo. mala znana rzecz

#11 · · cytuj · zgłoś
Aby odpowiedzieć w tym temacie, musisz być zalogowany. Rejestracja jest obecnie wstrzymana z powodu spamu.