Witaj, Gościu. Zaloguj się lub zarejestruj. Użytkownicy online: 21 (4 zarejestrowanych, 17 gości)
COWORK.pl
Przywitaj sięGadka szmatkaWirtualne biuroCoworkingPraca z domu
ForumPraca z domu

Kąt do pracy w mieszkaniu 48 metrów - jak to ogarnąć

biurko w małym mieszkaniu praca zdalna Praca z domu
pytanie zadał · · 9 odpowiedzi · 1 181 wyświetleń

BA
basia1992
14 postów
dołączył 2023

Pracuję z domu od roku, mieszkanie 48 metrów, dwa pokoje, partner też czasem pracuje zdalnie. Na razie siedzę przy stole w kuchni i to przestaje działać.

Ma ktoś sprawdzony pomysł na wydzielenie kąta do pracy bez remontu?

#1 · 28 mar 2026 · cytuj · zgłoś
52 postów
dołączył 2025

Szanowna Pani, z mojego doświadczenia najlepiej sprawdza się rozwiązanie najprostsze: biurko ustawione tyłem do reszty pokoju, plus regał albo parawan jako przegroda.

Nie chodzi o to, żeby nikt Pani nie widział. Chodzi o to, żeby Pani nie widziała reszty mieszkania, bo to właśnie rozprasza.

U mnie zdało to egzamin przy powierzchni 52 metrów przez ładnych kilka lat.

#2 · · cytuj · zgłoś
79 postów
dołączył 2024

podpisuje sie pod tym co wyzej. u mnie regal ikei stoi bokiem i robi za sciane, kosztowalo 300 zl i zalatwilo sprawe

druga rzecz - swiatlo. biurko przodem do okna albo bokiem, nigdy tylem, bo potem masz odblaski na monitorze i po 3 godzinach bola oczy

#3 · · cytuj · zgłoś
BA
14 postów
dołączył 2023

Dobry punkt ze światłem, siedzę teraz plecami do okna i faktycznie ciągle poprawiam jasność ekranu.

#4 · · cytuj · zgłoś
34 postów
dołączył 2023

Kontrowersyjnie: dla mnie największą różnicę zrobiło nie biurko, tylko krzesło.

Siedziałem na kuchennym przez rok, potem wydałem 1200 na porządne obrotowe z regulacją lędźwiową i przestały mnie boleć plecy w dwa tygodnie. Biurko może być z płyty za 300 zł, na krześle nie oszczędzaj.

#5 · · cytuj · zgłoś
DW
16 postów
dołączył 2023
✓ odpowiedź oznaczona jako pomocna

A ja pójdę pod prąd całej dyskusji. Największym problemem pracy z domu nie jest sprzęt, tylko brak granicy między pracą a życiem.

Przez pierwszy rok zaglądałam do maila o 22 i pracowałam w weekendy, bo komputer stał w salonie i „tylko na chwilę zerknę". Kupienie ładnego biurka tego nie naprawiło.

Naprawiło dopiero to, że wyłączam laptopa i chowam go do szafki o 18. Fizycznie znika z pola widzenia.

#7 · · cytuj · zgłoś
BA
14 postów
dołączył 2023

To brzmi banalnie ale chyba masz rację. U mnie jest dokładnie to samo.

#8 · · cytuj · zgłoś
52 postów
dołączył 2025

Pani Doroto trafiła w sedno. Sprzęt jest kwestią kilku tysięcy, nawyki kwestią kilku lat.

#9 · · cytuj · zgłoś
AJ
21 postów
dołączył 2024

jeszcze jedno o czym nikt nie wspomnial: jak wydzielasz kat do pracy w mieszkaniu to mozesz czesc kosztow mieszkania wrzucic w firme proporcjonalnie do powierzchni

tylko uwaga, jak potem sprzedajesz mieszkanie to sie robi problem z rozliczeniem. ksiegowa mi to odradzila przy moich kwotach, bo oszczednosc byla marna a ryzyko realne. warto policzyc zanim sie zacznie

#10 · · cytuj · zgłoś
Aby odpowiedzieć w tym temacie, musisz być zalogowany. Rejestracja jest obecnie wstrzymana z powodu spamu.