BS bartek_selfemploy 43 postówdołączył 2021 Potrzebuję zaświadczenia o okresach prowadzenia działalności, do stażu pracy u nowego pracodawcy. Gdzie się po to idzie? #1 · wczoraj · cytuj · zgłoś
BK beata_kadr 34 postówdołączył 2022 Przez PUE ZUS, wniosek elektroniczny. ZUS ma na wydanie 7 dni. Od tego roku są nowe wzory zaświadczeń przygotowane właśnie pod staż pracy, więc poproś o ten właściwy, a nie o zwykłe zaświadczenie o niezaleganiu. #2 · wczoraj · cytuj · zgłoś
BS bartek_selfemploy 43 postówdołączył 2021 Nie wiedziałem, że to różne dokumenty. #3 · wczoraj · cytuj · zgłoś
BK beata_kadr 34 postówdołączył 2022 Zupełnie różne i to jest najczęstsza pomyłka. Zaświadczenie o niezaleganiu mówi, że nie masz długów. Do stażu potrzebujesz dokumentu o okresach podlegania ubezpieczeniom. #4 · wczoraj · cytuj · zgłoś
kasia_ksiegowa 127 postówdołączył 2020 Dodam, że jeśli w tym samym czasie miałeś etat i działalność, okresy się nie zsumują. Do stażu wejdzie jeden z nich, więc nie licz na podwojenie. #5 · wczoraj · cytuj · zgłoś
BS bartek_selfemploy 43 postówdołączył 2021 Miałem trzy lata równolegle, więc realnie zyskuję mniej, niż liczyłem. #6 · wczoraj · cytuj · zgłoś