Witaj, Gościu. Zaloguj się lub zarejestruj. Użytkownicy online: 21 (4 zarejestrowanych, 17 gości)
COWORK.pl
Przywitaj sięGadka szmatkaWirtualne biuroCoworkingPraca z domu
ForumGadka szmatka

Ile godzin dziennie realnie pracujecie

Gadka szmatka
pytanie zadał · · 10 odpowiedzi · 1 484 wyświetleń

piotrek_wroclaw
18 postów
dołączył 2024

ciekawi mnie ile realnie pracujecie, nie ile siedzicie przy komputerze

u mnie wychodzi jakies 5 godzin skupionej roboty i mam wyrzuty sumienia ze to malo, bo na etacie bylo 8

#1 · 14 cze 2026 · cytuj · zgłoś
54 postów
dołączył 2019

Pięć godzin skupionej pracy to bardzo dobry wynik i nie ma się czego wstydzić.

Na etacie te osiem godzin też nie było ośmioma. Były spotkania, kawa, czekanie na czyjąś odpowiedź i patrzenie w okno. Różnica polega na tym, że tam nikt tego nie liczył.

#2 · · cytuj · zgłoś
127 postów
dołączył 2020

Prowadziłam pomiar przez miesiąc, bo chciałam wiedzieć. Wyszło 4 godziny 40 minut dziennie średnio, przy dziesięciu godzinach spędzonych „w pracy".

Reszta to maile, telefony, faktury i przerzucanie się między zadaniami. Największym złodziejem okazało się to ostatnie.

#3 · · cytuj · zgłoś
40 postów
dołączył 2024

u mnie 6-7 ale mam dni po 2 i dni po 10. srednia klamie strasznie

lepszy wskaznik to ile godzin w miesiacu, bo tam sie to wyrownuje

#5 · · cytuj · zgłoś
63 postów
dołączył 2025

Dobra uwaga z tym miesiącem. U mnie wychodzi około 110-120 godzin płatnych i to jest liczba, na której opieram cennik.

Kto liczy osiem godzin razy dwadzieścia dni, ten wycenia się za nisko, bo tych stu sześćdziesięciu godzin nigdy nie ma.

#6 · · cytuj · zgłoś
BA
14 postów
dołączył 2023

u mnie 4 godziny w dobry dzien i nie wierze nikomu kto mowi ze pisze 8 godzin dziennie

po czterech godzinach pisania tekst zaczyna byc gorszy i to widac

#7 · · cytuj · zgłoś
52 postów
dołączył 2025
✓ odpowiedź oznaczona jako pomocna

Pani Basia poruszyła istotną kwestię, o której rzadko się mówi. Nie każda praca skaluje się liniowo z czasem.

Przy pracy koncepcyjnej piąta godzina bywa mniej warta niż pierwsza, a siódma potrafi zaszkodzić, ponieważ trzeba potem poprawiać. Przy pracy fizycznej albo powtarzalnej zależność jest zupełnie inna.

#8 · · cytuj · zgłoś
51 postów
dołączył 2021

u mnie odwrotnie niz u wiekszosci, przy instalacjach robie 8-9 godzin i to sa realne godziny

ale za to nie moge tego robic 5 dni w tygodniu przez caly rok bo plecy tego nie wytrzymuja. inna arytmetyka

#9 · · cytuj · zgłoś
18 postów
dołączył 2024

ciekawe ze przy pracy fizycznej to wyglada calkiem inaczej. nie pomyslalem

#10 · · cytuj · zgłoś
108 postów
dołączył 2023

Warto dodać jeszcze jedno: godziny niepłatne też są pracą.

Ofertowanie, rozmowy wstępne, faktury, szukanie klientów. To wszystko jest robota, tylko nikt za nią nie płaci bezpośrednio. Jeśli liczysz sobie tylko godziny fakturowane, to zaniżasz sobie obraz i cennik.

#11 · · cytuj · zgłoś
Aby odpowiedzieć w tym temacie, musisz być zalogowany. Rejestracja jest obecnie wstrzymana z powodu spamu.