BS bartek_selfemploy 43 postówdołączył 2021 Co roku w styczniu mam problem, bo schodzi się zaliczka za grudzień, składki i rozliczenie roczne. Jak to rozkładacie? #1 · wczoraj · cytuj · zgłoś
DH darek_handlowiec 107 postówdołączył 2023 Osobne konto na podatek, przelew po każdej opłaconej fakturze. Nie na koniec miesiąca, tylko od razu. Przy ryczałcie to prosty procent od przychodu, przy skali odkładam 20% z górką. Nadwyżka zostaje na styczniowy dołek. #2 · wczoraj · cytuj · zgłoś
BS bartek_selfemploy 43 postówdołączył 2021 Osobne konto to chyba klucz, bo u mnie wszystko leży razem. #3 · wczoraj · cytuj · zgłoś
magda_grafik 79 postówdołączył 2024 u mnie to zadzialalo natychmiast. dopoki mialam jedno konto to kazde saldo wygladalo jak moje pieniadze #4 · wczoraj · cytuj · zgłoś
heniek1975 52 postówdołączył 2025 ✓ odpowiedź oznaczona jako pomocna Metoda Pana Dariusza jest najprostsza i najskuteczniejsza, jaką znam. Dodam jedynie, że warto na tym koncie trzymać także rezerwę na roczne rozliczenie składki zdrowotnej. Dopłata potrafi zaskoczyć, a przypada akurat w tym samym okresie. #5 · wczoraj · cytuj · zgłoś
kasia_ksiegowa 127 postówdołączył 2020 Potwierdzam z praktyki. Styczeń i luty to miesiące, w których dostaję najwięcej telefonów o rozłożenie na raty. Prawie zawsze od osób, które nie odkładały na bieżąco. #6 · wczoraj · cytuj · zgłoś